De meest verkochte snack in Nederland is zonder meer de frikandel waarvan meer dan de helft als speciaal word verkocht. In 1958 is de frikandel uitgevonden door Jan Bekkers (Beckers). Vernieuwend zeker in die tijd. Op dat moment werden er alleen nog maar frieten met een knakworsten verkocht in wat later de snackbar werd genoemd.
Inmiddels zijn er vele varianten op de markt gekomen van andere fabrikanten. Ook zijn er al wel weer een aantal verdwenen. Maar de frikandel op zich is niet meer weg te denken uit de frituur. Tijdens de uitvoerige proeverijen bleek dat de frikadellen die op de markt zijn enorm te verschillen in kwaliteit, smaak en samenstelling. Er hebben daarom meerdere proeverijen plaats gevonden.
De frikandellen van Beckers zijn er als lekkerste uitgekomen. Tevens bleek dat de spicy variant van Beckers het lekkerste als frikandel speciaal.